Η ιστορία ξεκινά το 2002…

Η έναρξη του ταξιδιού στον κόσμο των Λευκών Ειδών ενεργοποιείται το Μάρτιο του 2002 .

Ένα μέλος της οικογένειας δραστηριοποιείται σε μια επιχείρηση με έδρα την Κόρινθο, όπου και διατηρούσε εργοστάσιο παραγωγής Λευκών Ειδών και ένα κατάστημα λιανικής.

Η ιδέα γεννιέται με στόχο την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε περιοχές πέραν του στενού μέχρι τότε κύκλου της Κορίνθου, σε άλλες ευρύτερες περιοχές της Ελλάδος.

Η αρχική ιδέα, και σε συνέχεια του υφιστάμενου επιχειρηματικού πλαισίου, ήταν να στηθεί ένα ακόμα σημείο λιανικής πώλησης στην περιοχή της Ηπείρου και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, όπου δραστηριοποιούνται επαγγελματικά τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Η μεγάλη εμπειρία της οικογένειας, και συγκεκριμένα του κ. Ιωάννη Λάππα, στο χώρο του επιχειρείν τον οδηγεί σε μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αγοράς της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων πάνω στο χώρο των Λευκών Ειδών.

Έτσι τους αποκαλύπτεται η πραγματική εικόνα της αγοράς, με την ανακάλυψη πως δεν υπήρχε κανένα σημείο παραγωγής Λευκών Ειδών σε ολόκληρη την Βορειοδυτική Ελλάδα.

Στα πλαίσια της οραματικής στρατηγικής πάρθηκε η απόφαση να πρωτοπορήσουν στην περιοχή δημιουργώντας μια Βιοτεχνία Λευκών Ειδών συγχρόνως με ένα κατάστημα λιανικής πώλησης.

Με επαγγελματισμό και συνέπεια βρίσκεται ο κατάλληλος χώρο για τη δημιουργία Βιοτεχνίας, με αιχμή του δόρατος την παραγωγή παπλωμάτων και μαξιλαριών ύπνου.

Με αρωγό τον κ. Ιωάννη ο υιός Λευτέρης Λάππας και με την τεχνογνωσία του κ. Χριστίδη το εγχείρημα γίνεται πραγματικότητα.

Και κάπως έτσι δημιουργείται και το πρώτο εταιρικό ορόσημο…

Λάππας – Χριστίδη Ο.Ε.

Οι εταιρικές εγκαταστάσεις δημιουργούνται στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων επί της ΕΟ Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας στο 7ο χλμ, σε χώρο συνολικού εμβαδού 350τμ και δύο επιπέδων.

Ο χώρος διαμορφώνεται σε αναλογία 300τμ με γραμμές παραγωγής που εξυπηρετούν τις ανάγκες δημιουργίας παπλωμάτων, μαξιλαριών, σεντονιών και άλλων Λευκών Ειδών και με 50τμ εκθεσιακό χώρο των παραγόμενων προϊόντων.

Το εγχείρημα από τις πρώτες κιόλας μέρες διαφαίνεται ιδιαίτερα αποδοτικό.

Η ανάπτυξη της Βιοτεχνίας ήταν ραγδαία, κάνοντας μεγάλη διείσδυση με τα προϊόντα που παράγονταν, στο χώρο της χονδρικής σε ξενοδοχεία σε χώρους εστίασης αλλά και σε πολλά καταστήματα λιανική πώλησης.

Επίσης υπήρχε μεγάλη δραστηριότητα προώθησης λιανικής πώλησης σε εμποροπανηγύρεις και εκθέσεις ανά την Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου.

Αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση δημιουργεί γρήγορα δυνατές και μακροχρόνιες επαγγελματικές σχέσεις με προμηθευτές αλλά και με πελάτες.

Το 2004 και μόλις δυο χρόνια μετά την έναρξη των δραστηριοτήτων, έρχεται η πρώτη αλλαγή στην εταιρική μορφή με την αναγκαστική αποχώρηση ενός από τους συνεργάτες και την οριστική επιστροφή του στην επιχείρηση της Κορίνθου.

Η εταιρεία από Λάππας Χριστίδη ΟΕ μετονομάζεται σε Λάππας – Κωσταγιάννη ΟΕ δημιουργώντας το δεύτερο ορόσημο της εταιρείας με διακριτικό τίτλο

LAP Home Textiles

Ο κ. Λευτέρης με την αρωγή ποια και της συζύγου του αναλαμβάνει εξολοκλήρου την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα, προϊοντική γκάμα, ποιότητα, εργατικό δυναμικό, εξοπλισμό κ.α. είναι αρκετά γρήγοροι αναγκάζοντας τον οργανισμό να πάει σε ριζικές αλλαγές δομών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ως το τρίτο ορόσημο στην ιστορία της επιχείρησης.

Έτσι με 14  άτομα εξιδεικευμένο εργατικό δυναμικό προχωράνε το 2007 σε ολική ανακαίνιση των εγκαταστάσεων δημιουργώντας μια έκθεση λιανικής πώλησης 80τμ, με νέα εκσυγχρονισμένα μηχανήματα στο χώρο της παραγωγής.

Η εξειδικευμένη και συσσωρευμένη εμπειρία στο χώρο της παραγωγής σε συνδυασμό με την επιχειρηματική οξυδέρκεια αλλά και την ευελιξίαπροσαρμοστικότητα της εταιρείας φέρνουν, άμεσα, εκπληκτικά αποτελέσματα.

Σε συνέχεια των παραπάνω ενεργειών τα επόμενα δυο χρόνια η εταιρεία εδραιώνεται στο χώρο, κάνοντας ταυτόχρονα και μια γεωμετρική αύξηση στους τζίρους των πωλήσεων έως το 2009

Έκτος της χονδρικής πώλησης σε εγχώρια καταστήματα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και υλοποιούνται εξαγωγές και σε Βαλκανικές χώρες όπως Βουλγαρία και Αλβανία.

Παράλληλα και βάση της επεκτατικής πολιτικής που ακολουθείται από την εταιρεία δημιουργείτε ένα νέο ορόσημο.

Νέοι χώροι λιανικής πώλησης των προϊόντων, λειτουργούν στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων,  ισχυροποιώντας τη φήμη της εταιρείας και δίνοντας νέες προοπτικές ανέλιξης.

Οι εισαγωγές σε υφάσματα, πετσέτες και κουβέρτες, η συνέπεια, η άριστη σχέση ποιότητας – τιμής και τα υψηλά στάνταρ της εταιρείας επιτρέπουν να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και ευέλικτοι.

Με γνώμονα τις αξίες τους αλλά αφουγκραζόμενοι πάντα τις ανάγκες τις αγοράς εξελίσσονται σε μια εταιρεία θεσμό.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά την καθιερώνουν ως ηγέτιδα δύναμη Λευκών Ειδών στη Δυτική, τη Βορειοδυτική και την κεντρική Ελλάδα.

Το 2010 εν μέσω της οικονομικής κρίσης που διέπει όλο τον Ελλαδικό χώρο αναπροσαρμόζουν την στρατηγική τους και με ευελιξία προσαρμόζονται άμεσα στο νέο και υπό διαμόρφωση οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Το κατάστημα λιανικής μεταφέρεται σε περιοχή εκτός του κέντρου της πόλης προσαρμοζόμενο στις νέες συνθήκες και ταυτόχρονα σχεδιάζουν την νέα τους κίνηση.

Έτσι το 2014 δημιουργούν ένα ακόμη σταθμό στην ιστορία της εταιρείας.

Η εταιρεία μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Κατσικά Ιωαννίνων δίνοντας έμφαση στη χονδρική πώληση και ιδιαίτερα στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα με πιο συγκεκριμένα παραγόμενα Λευκά Είδη.

Για τα επόμενα πέντε χρόνια έως το 2019 υλοποιείται στρατηγικός επαναπροσδιορισμός του πελατολογίου με ιδιαίτερη έμφαση στις νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και τους χειμερινούς προορισμούς.

Νέα πρόκληση έρχεται να δοκιμάσει την οικογενειακή και ταυτόχρονα επιχειρηματική τους εξέλιξη.

Η πανδημία του covid-19 το 2020 πλήττει σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό, βασικό κορμό του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου αλλά και τις προμηθεύτριες εταιρείες.

Στα πλαίσια του εταιρικού αλλά και οικογενειακού αξιακού συστήματος αξιοποιούν την εταιρική κοινωνική ευθύνη με ευκαιρία ανάπτυξης νέων δρόμων και προοπτικών.

Έτσι στις αρχές Απριλίου του 2020 ξεκινούν να κατασκευάζουν μάσκες τις οποίες διαθέτουν στον Ερυθρό Σταυρό, την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ελληνική Αστυνομία, τη Μητρόπολη Ιωαννίνων και σε πολλούς άλλους φορείς και συμπολίτες τους που τις είχαν ανάγκη.

Η νέα αγορά έχει ήδη δημιουργηθεί και για άλλη μια φορά η εταιρεία μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Τον Ιούνιο του 2020 ανανεώνεται ο υφιστάμενος εξοπλισμός με καινούργια μηχανήματα, ανακαινίζεται ο χώρο παραγωγής, προσλαμβάνεται εξειδικευμένο προσωπικό και δημιουργούνται νέες γραμμές παραγωγής, με είδη για το ιατρικό προσωπικό από υφασμένα και μη υφασμένα υφάσματα (non woven), μάσκες και διάφορα είδη προστασίας τα οποία διατίθενται σε Δήμους, Περιφέρειες και Νοσοκομεία  αλλά και σε εταιρείες που εξοπλίζουν φαρμακεία και μονάδες υγείας.

Επίσης παράγονται μπλούζες, ρόμπες και παντελόνια εργασίας για διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες όπως ξενοδοχεία, εργοστάσια τροφίμων, τεχνικά καταστήματα – εταιρείες κ.α.

Εναρμονισμένοι πλήρως με τα πλαίσια ασφάλειας, ποιότητας και πιστοποιήσεων έχουν ήδη αποκτήσει πιστοποίηση ποιότητας ISO:9001 2015, πιστοποίηση κατασκευής HACCP, πιστοποίηση κατασκευής ρούχων προστασίας ΕΝ13688 και τα υφάσματα έχουν πιστοποίηση OEKO- TEX STANDARD 100.

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η εταιρεία στο μεγαλύτερο τμήμα τους είναι από Ελληνικά εργοστάσια παραγωγής και στόχος είναι να παράγονται προϊόντα 100% Ελληνικά προωθώντας με τον τρόπο αυτό την Ελληνική ποιότητα και ιδιοσυγκρασία

Η ανάπτυξη πια συνεχίζεται μέσω συγκεκριμένων εταιρικών δομών με συγκροτημένο τμήμα πωλήσεων, σχεδιαστικό τμήμα και τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και η παραγωγή έχει εξοπλιστεί με εξειδικευμένο προσωπικό. Όλα τα προϊόντα διέρχονται από έλεγχο ποιότητας πριν την προσεκτική τους συσκευασία.

Ήδη τους εμπιστεύονται πολλές ηγέτιδες εταιρείες στον χώρο των ειδών προστασίας καθώς και πολλές μονάδες υγείας, γιατροί και νοσηλευτές.

Η τρίτη γενιά συνεργατών είναι  παρούσα. Τα παιδιά της οικογένειας έχουν αναλάβει κομβικούς ρόλους στην υφιστάμενη δομή και συνεχίζουν επιτυχώς την πορεία που χάραξαν ο πατέρας τους και η μητέρα τους όλα αυτά τα χρόνια.

Και η ιστορία συνεχίζεται…

Όραμα Εταιρείας

Εσωτερικοί συνεργάτες

 • Προσωπική και οικογενειακή εξέλιξη
 • Επαγγελματική αποκατάσταση
 • Αρωγοί του οράματος της εταιρείας

Εξωτερικοί συνεργάτες

 • Συνεχή βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής τους μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας
 • Οικονομικότητα στη συνδιαλλαγή
 • Ικανοποίηση των αναγκών τους
 • Αρωγοί στην εξέλιξη της

Εταιρεία

 • Συνεχής βελτίωση της ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών
 • Ενδυνάμωση της παραγωγικής διαδικασίας
 • Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
 • Επέκταση της Βιοτεχνίας σε Εργοστάσιο κατασκευής ρούχων και ειδών προστασίας
 • Ολιστική κάλυψη των επαγγελματικών κατηγοριών στο χώρο
 • Ηγέτης στο χώρο

Ποια τα χαρακτηριστικά που θέλει η εταιρεία από το προσωπικό της?

 • Ομαδικό κλίμα
 • Δημιουργικότητα
 • Ευελιξία – Προσαρμοστικότητα
 • Επικοινωνιακές δεξιότητες
 • Υπευθυνότητα
 • Επαγγελματισμός

Γιατί να αγοράσεις από την Εταιρεία?

 • Η LAP Home Textiles είναι μια ηπειρωτική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο συνεχόμενα από το 2002
 • Από την έναρξη της δραστηριότητας της πρωτοπορεί και παρουσιάζει στο καταναλωτικό κοινό νέα ποιοτικά προϊόντα και δημιουργίες
 • Εισήγαγε πρώτη την βιοτεχνία Λευκών Ειδών στην ευρύτερη περιοχή και συνεχώς παρουσιάζει νέα και καινοτόμα προϊόντα
 • Εξειδικεύεται στην παραγωγική διαδικασία με ασυναγώνιστες τιμές
 • Η τεχνογνωσία και η τεχνολογία (πρότυπες εγκαταστάσεις) που διαθέτει συνεχώς εξελίσσονται ώστε να συμβαδίζουν με τους ρυθμούς της εποχής
 • Διαθέτει μεγάλη δυναμικότητα παραγωγής
 • Συνέπεια στους χρόνους παράδοσης
 • Χρησιμοποιεί αυθεντικά Ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας
 • Έχει ενεργή παρουσία σε όλη την Ελλάδα

Ευχαριστούμε πολύ για την προτίμηση και για το χρόνο σας

Επικοινωνία

Αυτή η τοποθεσία χρησιμοποιεί cookies για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο. Πολιτική Απορρήτου

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο